ASBIS novice

Avgust 08, 2019
Procesorji AMD EPYC ™ druge generacije so nova vrsta strežniških procesorjev, ...
Junij 14, 2019
Beloruski startup Clevetura LLC je razvil intuitivno tipkovnico, tehnologijo, ...
Maj 03, 2019
AMD
AMD načrtuje, integrira in razvija visoko zmogljivo računalniško in grafično ...
April 22, 2019
INFINIDAT je pred kratkim objavil rešitev Metro Cluster InfiniBox Always On za ...
Marec 19, 2019
Seagate zagotavlja zanesljive rešitve za shranjevanje za vsa nadzorna okolja. ...
Marec 06, 2019
Seagate ostaja zavezan k zagotavljanju celotnega portfelja izdelkov Exos ™
Februar 06, 2019
CloudFest 2019 je največji in najpomembnejši cloud, global hosting in internet ...
Januar 16, 2019
SPOROČILO ZA JAVNOST - 16. januar 2019, Limassol, Ciper
Podjetje Seagate zaključilo prevzem Samsung trdih diskov

December 21, 2011

Seagate, Samsung, HDD

Podjetje Seagate zaključilo prevzem Samsung trdih diskov

Strateško partnerstvo vključno s prevzemom Samsung tovarn za izdelavo trdih diskov in uporabo navzkrižnih licenc in patentov že v celoti deluje.

KUPITE ONLINE

 
 


Strateško partnerstvo vključno s prevzemom Samsung tovarn za izdelavo trdih diskov in uporabo navzkrižnih licenc in patentov že v celoti deluje.

Seagate Technology plc (NASDAQ: STX), vodilni proizvajalec trdih diskov in rešitev za shranjevanje podatkov je oznanil zaključek prevzema Samsung trdih diskov. V skladu z dogovorjenimi pogoji je podjetje Seagate pridobilo izbrane dele Samsungovih poslov s trdimi diski vključno s prevzemom Samsungovih tovarn in drugih sredstev kot je M8 produktna linija, 6.35 cm / 2.5" trdih diskov z veliko kapaciteto. Prevzeli so tudi vse Samsungove delavce, vključno z vodstvenim kadrom in oblikovno-inženirskim oddelkom Samsungove tovarne v Koreji, ki se bo osredotočila na razvoj mini izdelkov za mobilni trg računalnikov. 

"Skupaj smo uskladili sedanje in prihodnje aktivnosti za razvoj izdelkov, s čimer bomo pospešili efektivnost razvoja novih izdelkov in večje zmogljivosti za zagotavljanje zalog glede na naraščajoče povpraševanje na trgu," je povedal Steve Luczo, Seagatov predsednik in CEO. "Pred nami so razburljivi časi, saj se industrija hitro razvija, priložnosti na različnih trgih pa veliko - mobilno računalništvo, računalništvo v oblaku in SSD pogoni."

Prevzem je bil objavljen že aprila 2011 skupaj z vrsto drugih sporazumov s Samsungom. Seagate dobavlja trde diske Samsungu za PC sisteme, prenosnike in potrošniško elektroniko. Samsung pa oskrbuje trg z izdelki, ki jih Seagate izdeluje za poslovno uporabo, SSD pogoni, hibridni pogoni in ostali izdelki. Podjetji sta skupaj razširili in okrepili patente in navzkrižne licenčne pogodbe ter tako razširili skupno sodelovanje pri rešitvah za shranjevanje za podjetja.

"Strateško partnerstvo odpira nove priložnosti za obe podjetji z združevanjem obstoječih tehnologij, ki se medsebojno dopolnjujejo za kreativne tehnološke rešitve široko raznolikih IT aplikacij," je povedal Oh-Hyun Kwon, podpredsednik Device Solutions of Samsung Electronics.

Prevzem in združitev podjetij bo opazno povečalo prisotnost Seagate izdelkov na Kitajskem, jugovzhodni Aziji, Braziliji, Nemčiji in Rusiji. Seagate in Samsung bosta s skupnimi prizadevanji še naprej kupcem zagotavljala visoko raven storitev, podpore in inovacij. Seagate bo ohranil nekatere Samsungove HDD izdelke pod Samsungovo blagovno znamko 12 mesecev, vodil in vzpostavil neodvisne dejavnosti, vključno s prodajnim osebjem, produktnimi linijami in R&D oddelkom. Več informacij najdete na www.seagate.com/samsung.

Vrednost partnerstva je približno 1.4 bilijona ameriških dolarjev, ki jih bo podjetje Seagate plačalo z 45,239,490 delnicami, ostalo pa z gotovino. Samsung bo lahko imenoval tudi kandidata, ki se bo pridružil Seagatovi upravi direktorjev.

 

 

 

Disclaimer:The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.