ASBIS novice

December 21, 2017
Asbis postal edini uradni distributer podjetja AccelStor.
December 12, 2017
EPICENTER LAN je serija tekmovalnih, a vseeno sproščenih igričarskih dogodkov – ...
Oktober 25, 2017
ASBIS obeležuje 10. obletnico uspešnega partnerstva z Dellom.
September 26, 2017
Iščete nove izzive?
September 14, 2017
Gorazd Bavdaž je s 1. septembrom nastopil funkcijo direktorja prodaje v ASBIS ...
Avgust 22, 2017
Poenostavite danes, odprite si vrata za jutri
Avgust 22, 2017
ASBIS je postal edini pooblaščeni distributer INFINIDAT rešitev v Sloveniji. ...
Julij 28, 2017
Doživite The Elder Scrolls Online: Morrowind na novem AMD Ryzen™ 3 procesorju.
Junij 29, 2017
Predstavitev najnovejše 64-Layer, TLC, Intel 3D NAND tehnologije
Podjetje Seagate zaključilo prevzem Samsung trdih diskov

December 21, 2011

Seagate, Samsung, HDD

Podjetje Seagate zaključilo prevzem Samsung trdih diskov

Strateško partnerstvo vključno s prevzemom Samsung tovarn za izdelavo trdih diskov in uporabo navzkrižnih licenc in patentov že v celoti deluje.

KUPITE ONLINE

 
 


Strateško partnerstvo vključno s prevzemom Samsung tovarn za izdelavo trdih diskov in uporabo navzkrižnih licenc in patentov že v celoti deluje.

Seagate Technology plc (NASDAQ: STX), vodilni proizvajalec trdih diskov in rešitev za shranjevanje podatkov je oznanil zaključek prevzema Samsung trdih diskov. V skladu z dogovorjenimi pogoji je podjetje Seagate pridobilo izbrane dele Samsungovih poslov s trdimi diski vključno s prevzemom Samsungovih tovarn in drugih sredstev kot je M8 produktna linija, 6.35 cm / 2.5" trdih diskov z veliko kapaciteto. Prevzeli so tudi vse Samsungove delavce, vključno z vodstvenim kadrom in oblikovno-inženirskim oddelkom Samsungove tovarne v Koreji, ki se bo osredotočila na razvoj mini izdelkov za mobilni trg računalnikov. 

"Skupaj smo uskladili sedanje in prihodnje aktivnosti za razvoj izdelkov, s čimer bomo pospešili efektivnost razvoja novih izdelkov in večje zmogljivosti za zagotavljanje zalog glede na naraščajoče povpraševanje na trgu," je povedal Steve Luczo, Seagatov predsednik in CEO. "Pred nami so razburljivi časi, saj se industrija hitro razvija, priložnosti na različnih trgih pa veliko - mobilno računalništvo, računalništvo v oblaku in SSD pogoni."

Prevzem je bil objavljen že aprila 2011 skupaj z vrsto drugih sporazumov s Samsungom. Seagate dobavlja trde diske Samsungu za PC sisteme, prenosnike in potrošniško elektroniko. Samsung pa oskrbuje trg z izdelki, ki jih Seagate izdeluje za poslovno uporabo, SSD pogoni, hibridni pogoni in ostali izdelki. Podjetji sta skupaj razširili in okrepili patente in navzkrižne licenčne pogodbe ter tako razširili skupno sodelovanje pri rešitvah za shranjevanje za podjetja.

"Strateško partnerstvo odpira nove priložnosti za obe podjetji z združevanjem obstoječih tehnologij, ki se medsebojno dopolnjujejo za kreativne tehnološke rešitve široko raznolikih IT aplikacij," je povedal Oh-Hyun Kwon, podpredsednik Device Solutions of Samsung Electronics.

Prevzem in združitev podjetij bo opazno povečalo prisotnost Seagate izdelkov na Kitajskem, jugovzhodni Aziji, Braziliji, Nemčiji in Rusiji. Seagate in Samsung bosta s skupnimi prizadevanji še naprej kupcem zagotavljala visoko raven storitev, podpore in inovacij. Seagate bo ohranil nekatere Samsungove HDD izdelke pod Samsungovo blagovno znamko 12 mesecev, vodil in vzpostavil neodvisne dejavnosti, vključno s prodajnim osebjem, produktnimi linijami in R&D oddelkom. Več informacij najdete na www.seagate.com/samsung.

Vrednost partnerstva je približno 1.4 bilijona ameriških dolarjev, ki jih bo podjetje Seagate plačalo z 45,239,490 delnicami, ostalo pa z gotovino. Samsung bo lahko imenoval tudi kandidata, ki se bo pridružil Seagatovi upravi direktorjev.

 

 

 

Disclaimer:The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.