ASBIS novice

Maj 08, 2018
ASBIS bo sodeloval na drugem največjem IT sejmu »Computex«, ki bo v glavnem ...
April 16, 2018
27.3.2018 - INFINIDAT je predstavil nov portfelj produktov: InfiniBox F6212, ...
April 11, 2018
Predstavitev Prestigio Multiboarda, Digital Signage-a ter videokonferenčne ...
Februar 09, 2018
Kaj se zgodi, če združite na enem čipu najnaprednejši procesor, namenjen za ...
December 21, 2017
Asbis postal edini uradni distributer podjetja AccelStor.
December 12, 2017
EPICENTER LAN je serija tekmovalnih, a vseeno sproščenih igričarskih dogodkov – ...
Oktober 25, 2017
ASBIS obeležuje 10. obletnico uspešnega partnerstva z Dellom.
September 26, 2017
Iščete nove izzive?
September 14, 2017
Gorazd Bavdaž je s 1. septembrom nastopil funkcijo direktorja prodaje v ASBIS ...
Ultrabook razkrit

Avgust 08, 2011

Intel, Ultrabook

Ultrabook razkrit

Nova generacija Intel mikroarhitekture s kodnim imenom Ivy Bridge in Ultrabook naprave.

KUPITE ONLINE

Intel CPU

Intel CPU
 


Nova generacija Intel mikroarhitekture s kodnim imenom Ivy Bridge in Ultrabook naprave.

Svet računalništva je na pragu velikih sprememb. Lahko jih zaznate že vsepovsod; pri masivni rasti pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, hibridnih naprav, e-bralnikov knjig, netbookov, Chromebookov,... .  To je tudi čas velikih kreativnih idej. Celoten nabor različnih naprav spreminja človekovo mišljenje na področju računalništva. Intel si prizadeva, da bi prednosti Intel tehnologije, ne le izboljšal, ampak sprožil novo revolucijo.

Če niste spremljali novic in novitet, ki so bile prejšnji mesec razkrite na računalniškem sejmu Computex na Tajvanu, ste na pravem mestu. Intelova zaposlena, Sean Maloney in Mooly Eden, sta razkrila dodatne podrobnosti o pomembnih spremembah pred katerimi je Intel. Intel je v roadmap dodal novo linijo mobilnih računalnikov, ki se imenuje Ultrabook. Nova vrsta naprav bo združevala visoko učinkovitost, odzivnost ter varnost v zelo tankem in lahkem ohišju. Ultrabook bo predstavljal vse v enem - Prenosni računalnik s funkcionalnostjo tabličnega računalnika. Za Intel so to zgodovinske spremembe, ki bodo na novo postavile smernice v računalništvu.

Intelov izvršni direktor Paul Otellini je izjemno zadovoljen z odzivom računalniške industrije in obiskovalcev na nove izdelke. Sean in Mooly sta povedala, da bo prihod Ultrabookov razdeljen na posamezne faze. 1. faza je bila predstavitev tako imenovanih Ultra-Low Voltage 2. generacije Intel Core procesorjev v juniju in bodo prišli v prodajo do konca letošnjega leta. 2. faza je nova generacija Intel procesorjev Ivy Bridge, ki bo na voljo v prvi polovici leta 2012. Ivy Bridge procesorji v prenosnikih bodo prinesli večjo energijsko učinkovitost, pametno vizualno zmogljivost, povečano odzivnost in izboljšano varnost. Pospešek bodo dobili tudi I/O vmesniki, kot je USB 3.0 in Thunderbolt tehnologija, ki omogoča izredno hiter prenos podatkov in video signala v visoki ločljivosti po enem samem kablu. V 3. fazi razvoja pa bodo predstavili novo 22-nanometrsko arhitekturo Haswell.

V letu 2011 prihajajo sistemi, ki bodo imeli:

 • Tanek/lahek dizajn
  Debelina manj kot 21 mm. 
 • Ultra hiter zagon operacijskega sistema
  Intel Rapid Start Tehnologija sistem zažene v trenutku, s čimer privarčuje čas in baterijo.
 • Podaljšana doba avtonomije baterije
  Ultrabooki bodo lahko delovali na baterijo 5 ur, najzmogljivejši pa tudi do 8 ur ali več, kar je dovolj za celodnevno uporabo.
 • Učinkovita zaščita
  Bios/programska oprema z vgrajenima tehnologijama Intel Anti-Theft in Intel Identity Protection

 

Disclaimer:The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.