ASBIS novice

Oktober 08, 2018
Nadgradite vaš sistem z nagrajenimi AMD-tehnologijami, prilagojenimi ...
Junij 07, 2018
Intel praznuje 40. obletnico prvega 8086 procesorja z objavo nove 8. generacije ...
Maj 08, 2018
ASBIS bo sodeloval na drugem največjem IT sejmu »Computex«, ki bo v glavnem ...
April 16, 2018
27.3.2018 - INFINIDAT je predstavil nov portfelj produktov: InfiniBox F6212, ...
April 11, 2018
Predstavitev Prestigio Multiboarda, Digital Signage-a ter videokonferenčne ...
Februar 09, 2018
Kaj se zgodi, če združite na enem čipu najnaprednejši procesor, namenjen za ...
Intel predstavil prve standardne štirijedrne procesorje za visokozmogljive strežnike z več procesorji

September 07, 2007

Intel predstavil prve standardne štirijedrne procesorje za visokozmogljive strežnike z več procesorji

Podjetje Intel je predstavilo prve štirijedrne procesorje, zasnovane posebej za strežnike z več procesorji, na katerih so nameščene aplikacije, ki zahtevajo najvišjo stopnjo zmogljivosti, zanesljivosti in razširljivosti. Tovrstne aplikacije običajno delujejo v virtualiziranih okoljih ter se uporabljajo za konsolidacijo strežnikov, podatkovne zbirke, poslovne informacijske sisteme in poslovno obveščanje.

intel_logoŠest novih štirijedrnih procesorjev serije Xeon 7300 lahko zagotovi več kot dvakratno zmogljivost ter več kot trikrat izboljšano razmerje med zmogljivostjo in porabo kot prejšnja generacija dvojedrnih procesorjev. S tem zaključujejo hiter prehod podjetja na inovativno in energetsko učinkovito mikroarhitekturo Core, ki je bil zaključen prej kot v 15 mesecih.

Platforma zagotavlja energetsko učinkovito zmogljivost in izboljšane sposobnosti za virtualizacijo, kar bo strankam omogočilo, da občutno zmanjšajo svoje skupne stroške lastništva. Energetsko učinkovita serija procesorjev 7300 vključuje frekvenco delovanja 2,93 GHz pri porabi 130 vatov, več 80-vatnih procesorjev in 50-vatno različico, ki deluje pri hitrosti 1,86 GHz ter je optimizirana za strežniške rezine s podporo za do 4 procesorje in strežnike za namestitev v omare z visoko gostoto.

Nabor čipov Intel 7300 z optimiziranim prenosom podatkov (Data Traffic Optimization) zagotavlja uravnoteženo zasnovo platforme z več novimi tehnologijami, ki izboljšujejo prenos podatkov med procesorji, pomnilnikom in povezavami za pisanje in branje podatkov.

»Večprocesorski strežniki s procesorji Intel Xeon predstavljajo hrbtenico podjetja,« je povedal Tom Kilroy, podpredsednik podjetja Intel in generalni direktor skupine Digital Enterprise Group. »Z izdelki serije Xeon 7300 Intel predstavlja nove ravni zmogljivosti in razmerja med zmogljivostjo in porabo ter obenem omogoča uporabo mikroarhitekture v tako inovativnih sistemih, kot so štiriprocesorske strežniške rezine s šestnajstimi jedri, ki porabijo manj energije kot naši starejši modeli.«

Več informacij o novih procesorjih na www.intel.com/performance/server/xeon_mp/summary.htm.

Disclaimer:The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.