ASBIS novice

Junij 14, 2019
Beloruski startup Clevetura LLC je razvil intuitivno tipkovnico, tehnologijo, ...
Maj 03, 2019
AMD
AMD načrtuje, integrira in razvija visoko zmogljivo računalniško in grafično ...
April 22, 2019
INFINIDAT je pred kratkim objavil rešitev Metro Cluster InfiniBox Always On za ...
Marec 19, 2019
Seagate zagotavlja zanesljive rešitve za shranjevanje za vsa nadzorna okolja. ...
Marec 06, 2019
Seagate ostaja zavezan k zagotavljanju celotnega portfelja izdelkov Exos ™
Februar 06, 2019
CloudFest 2019 je največji in najpomembnejši cloud, global hosting in internet ...
Februar 05, 2019
ASBIS ponovno vrača TOSHIBA prenosnike na slovensko tržišče. Prenosniki so ...
Januar 16, 2019
SPOROČILO ZA JAVNOST - 16. januar 2019, Limassol, Ciper
Intel predstavil prve standardne štirijedrne procesorje za visokozmogljive strežnike z več procesorji

September 07, 2007

Intel predstavil prve standardne štirijedrne procesorje za visokozmogljive strežnike z več procesorji

Podjetje Intel je predstavilo prve štirijedrne procesorje, zasnovane posebej za strežnike z več procesorji, na katerih so nameščene aplikacije, ki zahtevajo najvišjo stopnjo zmogljivosti, zanesljivosti in razširljivosti. Tovrstne aplikacije običajno delujejo v virtualiziranih okoljih ter se uporabljajo za konsolidacijo strežnikov, podatkovne zbirke, poslovne informacijske sisteme in poslovno obveščanje.

intel_logoŠest novih štirijedrnih procesorjev serije Xeon 7300 lahko zagotovi več kot dvakratno zmogljivost ter več kot trikrat izboljšano razmerje med zmogljivostjo in porabo kot prejšnja generacija dvojedrnih procesorjev. S tem zaključujejo hiter prehod podjetja na inovativno in energetsko učinkovito mikroarhitekturo Core, ki je bil zaključen prej kot v 15 mesecih.

Platforma zagotavlja energetsko učinkovito zmogljivost in izboljšane sposobnosti za virtualizacijo, kar bo strankam omogočilo, da občutno zmanjšajo svoje skupne stroške lastništva. Energetsko učinkovita serija procesorjev 7300 vključuje frekvenco delovanja 2,93 GHz pri porabi 130 vatov, več 80-vatnih procesorjev in 50-vatno različico, ki deluje pri hitrosti 1,86 GHz ter je optimizirana za strežniške rezine s podporo za do 4 procesorje in strežnike za namestitev v omare z visoko gostoto.

Nabor čipov Intel 7300 z optimiziranim prenosom podatkov (Data Traffic Optimization) zagotavlja uravnoteženo zasnovo platforme z več novimi tehnologijami, ki izboljšujejo prenos podatkov med procesorji, pomnilnikom in povezavami za pisanje in branje podatkov.

»Večprocesorski strežniki s procesorji Intel Xeon predstavljajo hrbtenico podjetja,« je povedal Tom Kilroy, podpredsednik podjetja Intel in generalni direktor skupine Digital Enterprise Group. »Z izdelki serije Xeon 7300 Intel predstavlja nove ravni zmogljivosti in razmerja med zmogljivostjo in porabo ter obenem omogoča uporabo mikroarhitekture v tako inovativnih sistemih, kot so štiriprocesorske strežniške rezine s šestnajstimi jedri, ki porabijo manj energije kot naši starejši modeli.«

Več informacij o novih procesorjih na www.intel.com/performance/server/xeon_mp/summary.htm.

Disclaimer:The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.