ASBIS novice

Maj 03, 2019
AMD
AMD načrtuje, integrira in razvija visoko zmogljivo računalniško in grafično ...
April 22, 2019
INFINIDAT je pred kratkim objavil rešitev Metro Cluster InfiniBox Always On za ...
Marec 19, 2019
Seagate zagotavlja zanesljive rešitve za shranjevanje za vsa nadzorna okolja. ...
Marec 06, 2019
Seagate ostaja zavezan k zagotavljanju celotnega portfelja izdelkov Exos ™
Februar 06, 2019
CloudFest 2019 je največji in najpomembnejši cloud, global hosting in internet ...
Februar 05, 2019
ASBIS ponovno vrača TOSHIBA prenosnike na slovensko tržišče. Prenosniki so ...
Januar 16, 2019
SPOROČILO ZA JAVNOST - 16. januar 2019, Limassol, Ciper
Oktober 08, 2018
Nadgradite vaš sistem z nagrajenimi AMD-tehnologijami, prilagojenimi ...
Novi Intelovi strežniški procesorji nudijo najboljšo izbiro hitrosti in energetske učinkovitosti

Avgust 24, 2007

Novi Intelovi strežniški procesorji nudijo najboljšo izbiro hitrosti in energetske učinkovitosti

S povečanjem delovnega takta z 2,0 GHz na 3,0 GHz pri samo 50 vatih lahko sedaj uporabniki dosežejo večjo zmogljivost ob večjih energijskih prihrankih. S predstavitvijo dveh štirijedrnih procesorjev Intel Xeon podjetje Intel nadaljuje s tradicijo predstavljanja svojih štirijedrnih procesorjev za strežnike in drugih izdelkov pred napovedanim rokom. Nove procesorje odlikuje izjemna kombinacija zmogljivosti in energijske učinkovitosti, skupaj s cenovno strategijo pa spodbuja poslovni svet v uporabo večjedrnih sistemov.

S predstavitvijo dveh štirijedrnih procesorjev Intel Xeon podjetje Intel nadaljuje s tradicijo predstavljanja svojih štirijedrnih procesorjev za strežnike in drugih izdelkov pred napovedanim rokom. Nove procesorje odlikuje izjemna kombinacija zmogljivosti in energijske učinkovitosti, skupaj s cenovno strategijo pa spodbuja poslovni svet v uporabo večjedrnih sistemov. Nova procesorja Intel Xeon X5365 in L5335 vsebujeta tudi nove virtualizacijske zmožnosti.

Namenjen podjetjem, ki uporabljajo zmogljivo in kritično programsko opremo za strežnike in delovne postaje, je procesor Intel Xeon X5365 prvi štirijedrni 3-gigaherčni procesor v industriji, ki pri delovanju porabi 120 vatov. Novi procesor X5365 ima hitrost vodila (FSB) 1333 MHz.

 Z energijsko varčnim procesorjem Intel Xeon L5335 Intel nudi zmogljivejše štirijedrne procesorje, narejene za strežnike, ki zahtevajo optimalen izkoristek prostora in energije. Procesor je na voljo pri hitrosti 2,0 GHz s hitrostjo vodila 1333 MHz in energijsko porabo 50 vatov, kar znaša samo 12,5 vata na procesno jedro.  

 »Moorov zakon, Intelov silicijski razvoj in proizvodna tehnologija ter mikroarhitektura Core nam omogočajo uresničiti tudi višje ravni vrednosti za končne uporabnike, kar izenačuje ceno med dvojedrnimi in štirijedrnimi procesorji Intel Xeon pri določenem taktu delovanja in kar dodatno vpliva na širšo uporabo štirijedrnih procesorjev na trgu,« je dejal Kirk Skaugen, podpredsednik Intelove skupine Digital Enterprise Group in glavni direktor Intelove skupine Server Platforms Group.

 Novi procesorji so idealni za izvrševanje istočasnih namenskih in analitičnih procesov, ki izboljšujejo kompleksne procese in hitreje opravljajo analitične naloge v industrijskih panogah, kot so finančne storitve. Oba procesorja se enostavno vgrajujeta in sta združljiva z obstoječimi Intelovimi strežniškimi platformami.

Disclaimer:The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.