ASBIS novice

Oktober 08, 2018
Nadgradite vaš sistem z nagrajenimi AMD-tehnologijami, prilagojenimi ...
Junij 07, 2018
Intel praznuje 40. obletnico prvega 8086 procesorja z objavo nove 8. generacije ...
Maj 08, 2018
ASBIS bo sodeloval na drugem največjem IT sejmu »Computex«, ki bo v glavnem ...
April 16, 2018
27.3.2018 - INFINIDAT je predstavil nov portfelj produktov: InfiniBox F6212, ...
April 11, 2018
Predstavitev Prestigio Multiboarda, Digital Signage-a ter videokonferenčne ...
Februar 09, 2018
Kaj se zgodi, če združite na enem čipu najnaprednejši procesor, namenjen za ...
Novi Intelovi strežniški procesorji nudijo najboljšo izbiro hitrosti in energetske učinkovitosti

Avgust 24, 2007

Novi Intelovi strežniški procesorji nudijo najboljšo izbiro hitrosti in energetske učinkovitosti

S povečanjem delovnega takta z 2,0 GHz na 3,0 GHz pri samo 50 vatih lahko sedaj uporabniki dosežejo večjo zmogljivost ob večjih energijskih prihrankih. S predstavitvijo dveh štirijedrnih procesorjev Intel Xeon podjetje Intel nadaljuje s tradicijo predstavljanja svojih štirijedrnih procesorjev za strežnike in drugih izdelkov pred napovedanim rokom. Nove procesorje odlikuje izjemna kombinacija zmogljivosti in energijske učinkovitosti, skupaj s cenovno strategijo pa spodbuja poslovni svet v uporabo večjedrnih sistemov.

S predstavitvijo dveh štirijedrnih procesorjev Intel Xeon podjetje Intel nadaljuje s tradicijo predstavljanja svojih štirijedrnih procesorjev za strežnike in drugih izdelkov pred napovedanim rokom. Nove procesorje odlikuje izjemna kombinacija zmogljivosti in energijske učinkovitosti, skupaj s cenovno strategijo pa spodbuja poslovni svet v uporabo večjedrnih sistemov. Nova procesorja Intel Xeon X5365 in L5335 vsebujeta tudi nove virtualizacijske zmožnosti.

Namenjen podjetjem, ki uporabljajo zmogljivo in kritično programsko opremo za strežnike in delovne postaje, je procesor Intel Xeon X5365 prvi štirijedrni 3-gigaherčni procesor v industriji, ki pri delovanju porabi 120 vatov. Novi procesor X5365 ima hitrost vodila (FSB) 1333 MHz.

 Z energijsko varčnim procesorjem Intel Xeon L5335 Intel nudi zmogljivejše štirijedrne procesorje, narejene za strežnike, ki zahtevajo optimalen izkoristek prostora in energije. Procesor je na voljo pri hitrosti 2,0 GHz s hitrostjo vodila 1333 MHz in energijsko porabo 50 vatov, kar znaša samo 12,5 vata na procesno jedro.  

 »Moorov zakon, Intelov silicijski razvoj in proizvodna tehnologija ter mikroarhitektura Core nam omogočajo uresničiti tudi višje ravni vrednosti za končne uporabnike, kar izenačuje ceno med dvojedrnimi in štirijedrnimi procesorji Intel Xeon pri določenem taktu delovanja in kar dodatno vpliva na širšo uporabo štirijedrnih procesorjev na trgu,« je dejal Kirk Skaugen, podpredsednik Intelove skupine Digital Enterprise Group in glavni direktor Intelove skupine Server Platforms Group.

 Novi procesorji so idealni za izvrševanje istočasnih namenskih in analitičnih procesov, ki izboljšujejo kompleksne procese in hitreje opravljajo analitične naloge v industrijskih panogah, kot so finančne storitve. Oba procesorja se enostavno vgrajujeta in sta združljiva z obstoječimi Intelovimi strežniškimi platformami.

Disclaimer:The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.