KJE KUPITI

Asbis nudi široko paleto računalniških in drugih izdelkov širom Slovenije. Prodajna mesta najdete na naši spletni strani v rubriki Kje kupiti

Novice

Marec 23, 2006
ASBIS, vodilni proizvajalec računalniških komponent, je prejel nagrado za odlične rezultate v letu 2005 s strani proizvajalca PQI Company, enega izmed največjih proizvajalcev spominskih modulov na svetu
Marec 22, 2006
Za poreklo naprave se šteje država, kjer je bila naprava proizvedena. Če je naprava sestavljena iz večih komponent, ki izvirajo iz različnih držav, ne moremo govoriti o poreklu sestavljenega računalnika. Izdelek se označi, da je bil sestavljen v evropski uniji ali v Sloveniji. Kot dobavitelj lahko izdamo izjavo, da je bil nek izdelek sestavljen npr. v EU. Za potrdilo o poreklu oz. izvoru izdelka, se za vsako komponento posebej ugotavlja državo proizvodnje in se tudi dokazuje s potrdilom proizvajalca izvor komponente. Določitev izvora oz. porekla računalnika kot celote pa ni mogoča.
Marec 22, 2006
Zaradi razširjenja zlorabe dostopa do pomembnih podatkov je podjetje Fujitsu razvilo nov način preverjanja avtentikacije osebe. Nov dostopni način se imenuje Palm Vein in temelji na infrardečem slikanju oziroma preverjanju uporabnikove dlani.
Marec 14, 2006
Nova Intel® Viiv™ tehnologija, s pomočjo katere imate nadzor na intergirano Intel® platformo, ki je oblikovana za digitalno zabavo.
Marec 10, 2006
Intelov generalni direktor predstavil energijsko učinkovito mikroarhitekturo ter nove načrte za mobilnost, brezžične povezave, avtomobilizem in digitalne vsebine
Marec 10, 2006
Intel in VMware sta najavila obširno sodelovanje, da bi podjetjem in novim tržnim segmentom prinesla prednosti virtualizacije. Intel Virtualization Technology (Intel VT) nudi podporo za procesorsko virtualizacijo na ravni silicija, s čimer omogoča dodatne platformske funkcionalnosti in varnost. Intel je začel dobavljati strežniške in odjemalniške procesorje s tehnologijo Intel VT novembra 2005. Podjetje je danes objavilo specifikacije za novo inovacijo v svoji ponudbi tehnologij za virtualizacijo - Intel Virtualization Technology for Directed I/O (Intel VT-d). Ta tehnologija lahko zagotovi strojno pomoč pri določanju vhodno/izhodnih naprav virtualnim napravam ali particijam. Izboljša lahko zmogljivost in odpornost seljenja podatkov v virtualiziranem okolju. Specifikacija dopolnjuje in omogoča standardizacije napora interesne skupine PCI, da bi omogočili vhodno/izhodno virtualizacijo pri napravah PCI Express I/O.
Marec 10, 2006
Intel in Microsoft sta predstavila načrte za povezovanje tehnologij za upravljanje računalniških omrežij in sodelovanje pri razvoju obetajoče virtualizacijske tehnologije, ki bo podjetjem prinesla nove zmožnosti in prihranke. Intel bo povezal svojo tehnologijo Intel Active Management Technology (Intel AMT) z Microsoft Systems Management Serverjem 2003 (SMS), kar bo občutno izboljšalo sposobnost uporabnikov za temeljito zaščito računalnikov pred virusi in pomoč pri zmanjševanju stroškov vzdrževanja. Intel in Microsoft sta se prav tako povezala pri razširitvi tehnologije Intel Virtualization Technology (Intel VT) na podporo za dodeljevanje vhodno/izhodnih naprav na virtualne naprave na strežnikih z novo specifikacijo Intel Virtualization for Directed I/O (Intel VT-d).
Marec 08, 2006
Intel Developer Forum (IDF)se odvija v San Franciscu med 7. in 9. marcem. IDF je eden najpomembnejših svetovnih dogodkov za razvijalce strojne in programske opreme. Na IDF-u se zberejo ključni akterji iz industrije informacijskih in komunikacijskih tehnologij, ki obravnavajo najnovejše dosežke na področju osebnih računalnikov, strežnikov, komunikacijske opreme ter ročnih računalnikov. IDF je Intelov osrednji dogodek, na katerem podjetje prvič predstavlja vrsto svojih najnovejših izdelkov, tehnologij in pobud, ki vodijo razvoj novih standardov in modelov uporabe informacijskih ter komunikacijskih tehnologij.
Marec 01, 2006
Sony in NEC sta dokončno sklenila pogodbo o medsebojnem sodelovanju na področju optičnih pogonov.
http://asbis.si/info/press.xhtml
Izberite prvo leto
Vsi meseci